Girlzz

Kom och tänka på något idag; Varför är tjejer så elaka mot varandra? Det känns som att det är väldigt vanligt i dagens samhälle. Man dömer varandra utifrån utséende, kompisgäng, följare på instagram och sociala medier i övrigt. Varför gör vi det egentligen?
 
Snackar skit om tjejer vi inte ens känner (och känner för den delen, det är nästan ännu värre), sprider rykten, drar förutfattade slutsatser och bara är allmänt hemska mot varandra. Vad får vi ut av det? Blir jag mycket snyggare av att säga att en annan tjej är ful? Blir jag mycket bättre i sängen av att påstå att en annan tjej är skitdålig? Och framförallt, mår jag bättre av att få någon annan att må dåligt? Vad är meningen med det hela?
 
Jag ska inte säga att jag aldrig har snackat skit om någon eller dömt någon, för det har jag absolut gjort, precis som alla andra. Men det jag vill säga är att det är inte det vi måste göra. Man kan "take the high road" och ge folk en ärlig chans. Det har jag bestämt mig för att bli bättre på. Lära känna folk och skapa mig en uppfattning, och även sluta bli så påverkad av vad andra tycker om mig. Vill man dömma mig efter en bild eller ett blogginlägg? Fine, gör då det, det spelar ingen roll för mig vad folk jag inte ens känner tycker om mig. Lägger dom inte ner tid på att ta reda på vem jag egentligen är, tänker jag inte lägga ner tid på att må dåligt över det.
 
Vi borde peppa varandra istället! Och även oss själva! För vi är underbara allihopa. Tänk bara att just du finns, hur coolt är inte det? Att de ungefär miljoner sakerna som kan gå fel under hela livet inte gjort det (än iallafall) och vi sitter här friska, mår bra och lever. Det är så himla häftigt! Så hur ska vi peppa oss själva? Här kommer ett litet tips; ta och skriv ner tre saker med dig själv du tycker om och är stolt över. Uppmuntra dig själv! Att det är så tabu att vara stolt över sig själv i dagens samhälle stör jag mig riktigt mycket på. Hur vi hellre säger att vi är fula än att vi är fina. Det tycker jag vi ska ändra på och jag tänker börja!
 
1. Jag är en jäkligt bra vän. De vänner jag har älskar jag, värderar väldigt högt och spenderar jag gärna mycket tid med. Deras åsikter är de enda som betyder något för mig. Pratar gärna med någon i timmar bara för att de ska få sig ett leende en dag då allt suger eller lyssnar när ingen annan gör det. 
 
2. Jag ser bra ut. Jag är stolt över mitt utseende och det är okej att tycka det! Är speciellt nöjd med mina ögon, även fast jag har ett synfel (haha) så har de väldigt fin färg.
 
3. Jag jobbar riktigt hårt för saker jag vill ha. Har jag ett mål kämpar jag tills jag når det. Mina betyg är ett exempel på det, kan väldigt stolt säga att jag gick ut nian med skolans bästa betyg. 
 
Eran tur! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0