USA - pt. 2

Eftersom jag fick uppleva så himla mycket på min språkresa kommer jag dela upp allt i tre/fyra inlägg och bara berätta om "höjdpunkterna". Skulle jag berätta om precis allt skulle det ta jättelång tid och ni skulle inte orka läsa allt!
 
Monument Valley
Vi åkte vidare på vår resa och dag 5 kom vi fram till Monument Valley. Vi åkte iväg på en 2-timmars jeeptour nästan på en gång och det var riktigt häftigt! Fick veta lite historia om bergen och om indianerna som bodde där. Det var dock väldigt varmt och skinnsätena man satt på gjorde inte saken bättre. Men ändå himla häftigt!
Santa Fe
Visste inte så mycket om Santa Fe innan, men det visade sig att det var där USAs äldsta hus och kyrka fanns. De var dock inte så gamla alls, typ 400 år. Men där gick vi iallafall runt en stund och kollade på något uppträdande/ en folkfest. Det var trevligt!
Carlsbad Caverns
Dagen efter Santa Fe åkte  vi vidare till något som heter Carlsbad Caverns. Det är känt för deras stooora grotta. Vi var inne där ett tag och det var coolt. Det var dock väldigt strikta regler, man fick inte röra någon av grottväggarna och inte heller prata i vanlig ton. Ville man prata med någon var man tvungen att viska. Det var ganska roligt, jag och Ida gick runt och fnissade och hade världens lust att skrika bara för att se vad som skulle hända. Det gjorde vi inte dock, bröt man mot reglerna skulle man få böta mycket pengar, det var de väldigt noga med!
 
(bild lånad av Emma)
 

USA - pt. 1

Eftersom jag fick uppleva så himla mycket på min språkresa kommer jag dela upp allt i tre/fyra inlägg och bara berätta om "höjdpunkterna". Skulle jag berätta om precis allt skulle det ta jättelång tid och ni skulle inte orka läsa allt!

Los Angeles
Landade i Los Angeles sent på kvällen den 5:te juli. Var helt jetlaggad och när vi kom till hotellet och skulle sova kändes det sjukt konstigt! Kan bero på att det var eftermiddag hemma i Sverige. Dagen efter åkte alla grupper (Vi var tre bussar med 13 ungdomar och 2 ledare i varje, sammanlagt var vi 45 personer) in till Hollywood och turistade lite innan vi åkte vidare till Universal Studios. Jag gick runt med en tjej som heter Ida, vi blev riktigt bra vänner. Vi hade jättekul, åkte så mycket vi hann och gick runt i värmen.
Las Vegas
Dagen efter åkte vi mot Las Vegas. Jag hade inte fattat innan att det var en stad som låg mitt inne i öknen och fick en chock när vi hoppade ur bilen. Det var SÅ JÄKLA VARMT! När vi kom fram till hotellet slängde vi bara in väskorna i rummen och gav oss ut till The Strip. Gick runt och fotograferade så mycket vi kunde men var tvugna att gå in på casinos och gallerior var femte minut. Det kanske låter härligt med värme, men det var obehagligt varmt, som en bastu. På kvällen åkte vi partybuss i två timmar, riktigt roligt första timmen då alla var uppe och dansade men den andra timmen var alla trötta och ville bara gå isäng.
Grand Canyon
På dag 3 styrde vi kursen mot Grand Canyon. Det var första gången vi skulle tälta så vi började med att gå igenom hur vi skulle sätta upp tälten. När vi gjorde det fick vi fri tid en stund innan det var dags för middag. Då köpte vi pizza och åkte iväg till Grand Canyon. Det var så himla häftigt! Att få se det i solnedgången i sällskap av en massa underbara människor + pizza var nästan magiskt.
(De flesta bilderna i det här inlägget är tagna av mig, men även av mina superduktiga fotografkompisar Emma Pemma Päron och Diana Olovsson!)

jag lever!

Long time, no see eller vad säger ni? Minns nästan inte senaste gången jag bloggade.. Men som ni kanske förstått har jag varit i USA i tre veckor! Ska ta och skriva ett ordentligt inlägg och berätta om allt + lägga upp världens bildbomb, men jag ville bara skriva lite och se om ni fortfarande var kvar. Jag kan säga att det var den coolaste upplevelsen jag någonsin varit med om!
 
Kom hem från USA i torsdags och åkte direkt till Ronja där jag har spenderat hela helgen. Det har varit jättemysigt  och vi har hittat på alla möjliga roliga saker! Ikväll åker jag hem till Umeå igen, det känns både tråkigt och roligt. Har saknat min familj otroligt mycket men samtidigt känns det tråkigt att allt är över.
Det här var min grupp, Treehuggers. Bästa gruppen någonsin!♥
 

RSS 2.0